• Deň na korčuliach

          • Deň na korčuliach

            Dňa 22.3.2024 bol pre našich žiakov zorganizovaný "Deň na korčuliach" na zimnom štadióne ako ukončenie zimnej sezóny. Možnosť korčuľovať mali všetci a využili to naplno. Vyskúšali si mnohé cvičenia, súťaže a v neposlednom rade aj svoju kondíciu. Tešíme sa zo žiakov, ktorí stáli po prvýkrát na korčuliach a prekonávali svoj strach. Ostatným prajeme, aby neprestávali a pokračovali aj v nasledujúcej sezóne. Sme radi, že sa deťom páčilo a pevne veríme, že opäť zorganizujeme tak úspešný športový deň. Všetkým zúčastneným a vedeniu školy ďakujeme.

                                                                                                                                     Gavulová Soňa

          • PRÍPAD UTOPENÉHO

          • Na chemickom krúžku žiaci dostali za úlohu zahrať sa na súdnych znalcov a vyriešiť trestný čin. „ Z mora bolo vytiahnuté mŕtve telo a pátra sa po príčine smrti, pričom v dome obete sa našla šálka čaju, čajová kanvica a hnedý cukor.“

            Najhoršie obavy sa potvrdili. Trestný čin? Tu je výstrižok z novín, kde sa píše o náleze tela v bulharskom Burgase.

            Včera večer bolo v bulharskom Burgase z mora vytiahnuté telo českého občana Richarda M. Súdni znalci určili čas smrti medzi 18. – 21. hodinou predchádzajúceho večera. Jeho smútiaca manželka a dcéry boli rozrušené na to, aby nám poskytli svoje vyjadrenie. Domnievajú sa však, že mal finančné ťažkosti.

            Hoci to spočiatku vyzeralo ako tragická nehoda, vyšetrovateľ je presvedčený, že nie je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá. Súdny tím, ktorý zhromažďoval vzorky po smrti, našiel v apartmáne Richarda M. pri bazéne uterák. Na stole bola nájdená použitá šálka čaju, čajová kanvica a cukornička s hnedým cukrom.

            Súdni znalci z 5. A triedy mali k dispozícii odobraté vzorky, ktorými bola vzorka vody z pľúc obete, vzorka čaju z kanvice, vzorka cukru z cukorničky. Na vyriešenie zločinu žiaci použili metódy na oddeľovanie zložiek zo zmesí, pri výbere metód im pomohli nasledujúce otázky: 1. Zomrela obeť ešte pred potopením do mora? 2. Existujú nejaké dôkazy, že čaj bol kontaminovaný inou látkou? 3. Existujú nejaké dôkazy, že cukor bol kontaminovaný inou látkou?

            Zistenia piatakov: po odparovaní vzorky vody z pľúc obete sa neobjavila biela kryštalická látka, čo je dôkazom toho, že voda v pľúcach obete nebola morská. Obeť sa neutopila v mori, zomrela ešte pred vhodením do mora. Metódou chromatografie žiaci zistili, že ani vzorka čaju z kanvice neukázala prítomnosť žiadnych cudzorodých látok. Čaj nebol kontaminovaný inou látkou. Rozpustením cukru vo vode a následnou filtráciou sme zistili prítomnosť inej látky v cukre. Pomocou magnetu sme určili, že ide o kovovú látku. Cukor bol kontaminovaný cudzorodou látkou kovového charakteru.

            Prípadové štúdie sú „dieliky kúsky života“, ktoré učiteľom pomáhajú rozvíjať zručnosti, dôležité pre riešenie problémov, ktoré sú potrebné na dosiahnutie úspechu žiakov v dnešnom komplexnom rýchlom svete. Prípadové štúdie aktivizujú žiakov, učia ich pracovať v skupinách, diskutovať, argumentovať, hľadať informácie a aj kriticky myslieť.

            “Nie je potrebné umelo vytvárať úlohy pre učiteľov. Reálny život v školách poskytuje najlepšie príležitosti, z ktorých sa dá učiť.“ John Dewey

                                                                                                                                          Mgr. Eva Tarajová

          • Zbierka Hodina deťom


          • Zbierku v uliciach Hodiny deťom organizuje Nadácia pre deti Slovenska každý rok, už 25 rokov. Výnos z tejto zbierky putuje na podporu a pomoc deťom v jednorodičovských rodinách, pretože Hodina deťom sa zameriava cielene na pomoc deťom, ktoré vyrastajú len s jedným rodičom. Tento rok sa zbierka v uliciach realizovala dňa  21. marca, na Medzinárodný deň jednorodičov, kedy si celý svet pripomína akou výzvou je pre tieto rodiny zabezpečovať ich fungovanie iba z jedného rozpočtu. Prostredníctvom dobrovoľníčok z 9. A triedy, Soni Kelušiakovej a Rebeky Katreníkovej, sa aj naša škola zapojila do tejto pokladničkovej zbierky. Žiačky vyzbierali 119, 50 €. Všetkým, ktorí sa rozhodli podporiť a pomôcť deťom, ktoré sa ocitajú na pokraji chudoby a sociálneho vylúčenia zo srdca ĎAKUJEME.

                                                                                                                                              Mgr. Eva Tarajová

          • Učíme sa o ochrane životného prostredia a staráme sa o naše okolie

          • V stredu 27. marca sme mali výnimočnú príležitosť zapojiť sa do krátkej, no pôsobivej environmentálnej prednášky a prechádzky, ktorá mala za cieľ zlepšiť naše okolie a zároveň nás poučiť o dôležitosti ochrany životného prostredia.

            Po pútavej prednáške, ktorú si pre nás pripravila naša bývala žiačka Kristína Jurinová, ktorá je aktuálne študentkou Trnavskej univerzity, sme sa všetci vybrali na prechádzku okolo školy so zámerom zbierať odpadky. S rukavicami a vrecami v rukách sme sa venovali čisteniu okolia. Bolo potešujúce ako sa žiaci angažovali a zaujímali o to, aby naše okolie bolo čistejšie a zdravšie.

            Počas tejto aktivity sme si uvedomili, aké množstvo odpadkov sa nachádza v našom okolí, a to aj napriek tomu, že sa každoročne koná EKOdeň. Po skončení nášho úsilia sme si spoločne zhodnotili našu prácu. Táto aktivita nás povzbudila, aby sme sa starali o životné prostredie.

            Dúfame, že takéto iniciatívy budú pokračovať a že sa nám podarí dosiahnuť ešte viac v oblasti ochrany životného prostredia. Každý z nás môže prispieť k pozitívnym zmenám a táto skúsenosť nás utvrdila v našom presvedčení, že spoločnými silami môžeme dosiahnuť veľa.

                                                                                                               Mgr. Natália Ondríková

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

          •  

                      pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy.

            V budúcom školskom roku by sme chceli tieto prostriedky využiť na O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha, prípadne na výcviky alebo výlety, ktoré budú organizované našou školou. V minulých rokoch sme dané prostriedky použili pri realizácii korčuliarskych výcvikov, výletu do Kinderlandu v Námestove a na oslavu Medzinárodného dňa detí.

            • Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, stručný návod, ako na to, nájdete v nasledujúcom linku na našom webovom sídle:

            https://zsmshabovka.edupage.org/percenta2/

             

            Ďakujeme za prejavenú dôveru a pochopenie.

             

          • Geografická olympiáda- okresné kolo

          • V utorok 12. marca sa úspešní riešitelia školského kola geografickej olympiády zúčastnili okresného kola. 

            Našu školu reprezentovali Šimon Klimek (6.A), Patrik Litvák (6.A), Marek Taraj (8.A) a Karolína Leginusová (8.A). 

            Účasť na olympiáde je pre žiakov cestou k ďalšiemu rozvoju. Hoci sa žiaci neumiestnili na popredných miestach, vyhrali cenné skúsenosti a odhodlanie pripravovať sa do ďalších rokov. 

             

                                                                                                                Mgr. Natália Ondríková 

          • Najlepšie školy na Orave

          • Naším hlavným cieľom v škole je budovanie modernej a úspešnej vzdelávacej inštitúcie. Práca a dlhoročné úsilie našich zamestnancov a žiakov boli ocenené Inštitútom pre ekonomické a sociálne reformy INEKO, ktorý i tento rok zostavoval rebríček najlepších škôl. Výsledok umiestnenia našej školy nás veľmi potešil. 

            Zo všetkých 190 plnoorganizovaných základných škôl v Žilinskom kraji skončila Základná škola s materskou v Habovke na 63. mieste.Čo sa týka umiestnenia najlepších škôl na Orave, sme obsadili krásne 15. miesto z celkových plnoorganizovaných 47 škôl v regióne Orava. Takýto výsledok nás veľmi teší, pretože za nami v rebríčku ostali aj omnoho väčšie oravské školy.Naša práca, presvedčenie a zanietenosť nás všetkých posúva ďalej vpred a zaväzuje nás to pokračovať v nastavenej ceste vpred. Pripisujeme to rôznym projektom, v ktorých je škola zapojená, ale aj úspechom samotných žiakov v súťažiach a olympiádach. Z výsledku sa tešíme, ale je to pre nás aj veľký záväzok, aby sme nepoľavili a naďalej skvalitňovali výchovno-vzdelávací proces, a tak stále rástli.

            Buďme hrdí na výsledky našej spoločnej práce - žiakov aj pedagógov, pracujeme predsa na budúcnosti našich detí.

          • SKÚSENOSŤOU K ÚSPECHU

          • Rozvoj mäkkých zručností a základy koučovania pre učiteľov

            Pedagógovia našej školy sa  počas víkendu /08.03. - 10.03. 2024/ zúčastnili profesijného tréningu učiteľov s cieľom rozvoja podnikavosti; podpory aktivizujúcich a zážitkových metód vo vzdelávaní a efektívnych inovácií pre uplatnenie sa na trhu práce. Podujatie pre pedagogických a odborných zamestnancov vo vzdelávaní pripravila nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko.

            Aktivita je súčasťou projektu „Skúsenosťou k úspechu“ v rámci výzvy ROZŠÍRENIE OVERENÝCH INOVÁCIÍ DO VÝCHOVY A VZDELÁVANIA V ŠKOLÁCH podporeného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu              a športu SR.

            Zámerom aktivity je, aby si učitelia názorným spôsobom a aktivizujúcimi formami aktualizovali svoje vedomosti a zručnosti prostredníctvom lektorovaného interaktívneho tréningového podujatia pod vedením odborníkov z praxe. Súčasťou sú metodické návrhy a aktivity na aplikáciu do výchovno-vzdelávacieho procesu.

                                                                                                                                    PaedDr. Róbert Mydliar

          • Testovanie T9 2024

          • Vážení rodičia a žiaci 9. ročníka,

             

            týmto Vás chcem informovať o nasledovnom:

             

            Národný inštitút vzdelávania a mládeže (ďalej NIVaM) uskutočňuje celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl, 4. ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a 1. ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatých na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy v SR v súlade s platným znením § 155 – § 156 zákona č. 245/2008. Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a § 11 – § 12 vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 223/2022 o základnej škole v znení neskorších predpisov.

            Testovanie žiakov 9.ročníka sa uskutoční 20.marca 2024 o 7:45.

            Administrátor

             

          • Obvodné kolo vo vybíjanej dievčat

          • Dňa 05.03.2024 sa v Tvrdošíne uskutočnilo obvodné kolo vo vybíjanej žiačok 5. – 7. ročníka. Tejto súťaže sa zúčastnili aj naše dievčatá v zložení – Kurátorová Kristína, Liová Lea, Tunáková Tatiana, Kurátorová Petra, Gužiňáková Kvetoslava, Šuhajová Jasmin, Tarajová Michaela, Hrubošová Liliana, Kaniščáková Dáša, Jurinová Terezka,Sojčáková Michaela, Vrašťáková Katarína. Celkovo súťažilo 6 škôl - ZŠ Habovka, Gymnázium Tvrdošín, ZŠ Š.Šmálik, ZŠ Nižná, ZŠ Zuberec, ZŠ M. Medveckej.  Dievčatá sa s malými skúsenosťami dokázali umiestniť na veľmi peknom  3. mieste. Gratulujeme im a prajeme ďalšie podobné športové vystúpenia.

                                                                                                                      Gavulová Soňa

          • Prírodovedná vychádzka s lesnými pedagógmi

          • Hovorí sa, že zima sa chýli ku koncu, keď sa objavia prvé jarné kvety - snežienky. Práve tie symbolizujú obdobie krásnych farieb a vôní. Stromy sa začínajú zelenať a lesy plniť životom, a práve v tomto období sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili prírodovednej vychádzky s lesnými pedagógmi p. Michalcom a p. Hudáčkom v lokalite Zuberec – Brestová. Žiaci to na začiatku nemali jednoduché. Na to, aby sa vôbec dostali k prvej výzve, museli uhádnuť heslo, ktorým bol lesnícky pozdrav „Lesu zdar.“ Prvá aktivita bola zameraná na oboznámenie sa s pomôckami, ktoré používajú vo svojej práci pilčíci a lesníci ako sú lesnícka krieda, kubík tabuľka, lesnícke spreje, ďalekohľad, lekárnička, lesnícka šubléra a drevený krokomer. Lesní pedagógovia si nadobudnuté poznatky žiakov aj otestovali formou hry. Hrou si žiaci nielen overili, čo si zapamätali, ale načerpali aj nové sily a radosť. Hra priniesla humor a pocit spolupatričnosti. S úsmevmi na tvári sme sa vydali do odhaľovania ďalších tajomstiev prírody. Kráčajúc po lesnom chodníčku sme mali možnosť započúvať sa do vtáčieho spevu jedného z našich najmenších spevavcov, ktorým je oriešok obyčajný. Z každej strany nás obklopovali dreviny, najmä stromy, ktoré bezpochyby patria medzi najvýraznejšie prírodné štrukturálne prvky, ktoré dotvárajú charakter krajiny. Ako „pľúca Zeme“ sa podieľajú na produkcii životne dôležitého kyslíka a rovnakou mierou ponúkajú ideálne životné prostredie mnohým druhom živých organizmov. V druhej aktivite lesní pedagógovia žiakom vysvetľovali základné rozdiely medzi lesnými drevinami ako sú jedľa biela, smrek obyčajný, smrekovec opadavý, buk lesný, javor horský a oboznámili sa pobytovými znakmi lesných živočíchov. Žiaci spoznali aj zložky neživej prírody – horniny vápenec, žulu a pieskovec. Z dostupných prírodnín dokázali povytvárať obrazce, ktoré následne museli ich spolužiaci identifikovať. Prírodovednú vychádzku lesní pedagógovia ukončili ekohrou „Netopier motýľ“.

            Teší nás, že v spolupráci s lesnými pedagógmi sme mali možnosť spoznávať okolitú prírodu TANAPU, objavovať tajomstvá prírody formou ekohier, zážitkov a vymeniť triedu za pobyt na čerstvom vzduchu v prírode. Dúfame, že túto peknú akciu si budeme môcť zopakovať aj nabudúce.

                                                                                                                                                     Mgr. Eva Tarajová

             

          • Nadácia SPPravne TO

          • Aj v našej škole už žiaci na hodinách informatiky používajú moderné učebné pomôcky. Naša škola bola úspešná aj v grantovom projekte od Nadácie SPP.  Grantový program SPPravme To je príležitosťou získať finančnú podporu na budovanie pozitívneho vzťahu detí a mladých ľudí k prostrediu, v ktorom žijú a dávať im príležitosť podieľať sa na jeho zlepšovaní/riešení problémov. V rámci projektu boli podporené ambiciózne a inovatívne projekty, ktoré rozvíjajú vzdelávacie aktivity a skvalitňujú vyučovací proces. Naša škola prostredníctvom programu SPP získala finančné prostriedky na nákup pomôcok, ktoré rozvíjajú vzdelávacie aktivity a skvalitňujú vyučovací proces na hodinách informatiky. Za finančné prostriedky sme nakúpili 20 kusov Základných sád micro:bit  pre celú trieduKITRONIK :MOVE MINI MK2 buggy, či osem sád ELECFREAKS Micro:Bit Smart Home Kit.  Žiaci tak na  hodinách pracujú s nadšením, kreativitou a so zápalom. Riešia rôzne úlohy a hľadajú nové riešenia. Rozvíjajú svoje schopnosti v rôznych oblastiach STEM-u. STEM - pojem, ktorý sa používa na zoskupenie odlišných, ale súvisiacich technických disciplín ako je veda, technika, inžinierstvo a matematika.

                                                                                                                                 PaedDr. Róbert Mydliar

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

          • Recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa 16. februára zúčastnili i žiaci II. stupňa, ktorí za mladšími žiakmi nezaostávali a predviedli bravúrne výstupy, ktoré porota ohodnotila nasledovne:

            Poézia: 

            1. miesto: Marek Pilarčík
            2. miesto: Lea Kučerová
            3. miesto: Bianka Jurinová

            Próza: 

            1. miesto: Kristína Kurátorová (II. kategória), Marína Makanová (III. kategória) 
            2. miesto: Marek Taraj
            3. miesto: Veronika Jurinová 

             

            Všetkých žiakov musíme pochváliť za ich odvahu a snahu, všetci sa snažili a predviedli obdivuhodné výkony. Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole. 

                                                                                          Mgr. Renáta Škvareková

          • Návšteva Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku

          • V piatok 16. februára 2024 sa v popoludňajších hodinách naši učitelia zúčastnili na návšteve  Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku, školy ktorá je zapojenej do Programu koordinátorov digitálnych kompetencií.  Na stretnutie sme boli pozvaní učiteľmi školy Petrom Truchanon, Helenou Drobúlovou a  Pavlom Lajčiakom. Stretnutie bola zamerané na prezentáciu best practices a výmenu skúseností s prácou digitálneho koordinátora na škole.

            Program stretnutia bol zameraný na:

            ✓ predstavenie školy,

            ✓ zoznámenie sa so SCRUM metódou riadenia žiackych projektov,

            ✓ konštruktivistický prístup pri vyučovaní informatiky,

            ✓ aplikácie micropočítačov Arduino, ako učebných pomôcok na hodinách fyziky,

            ✓ LEGO robotika v kontexte STEM rozvoja kompetencií,

            ✓ micro:bity na hodinách informatiky,

            ✓ návšteva firmy v škole SLIDO, Tatrabanka, ExaLogic,

            ✓ výmena skúseností s prácou digitálneho koordinátora v škole.

             

             Základnou víziou je formovať mladého človeka smerom k modernej spoločnosti tak, aby mal dostatok zručností zvládnuť vysokoškolské štúdium a uplatniť svoje rozumové schopnosti a praktické zručnosti na trhu práce. Program školy vychádza z myšlienky: „V PRAVDE, VERNOSTI A SVÄTOSTI PRIVÁDZAME BLIŽŠIE KU KRISTOVI.“

                                                                                                                                                     PaedDr. Róbert Mydliar

          • Recitačná súťaž - Hviezdoslavov Kubín - I. stupeň

          • V piatok 16. februára sa v našej škole konalo školské kolo v postupovej recitačnej súťaži žiakov - Hviezdoslavov Kubín - I. stupňa. Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese a vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa. Finále tých najlepších recitátorov 70. ročníka Hviezdoslavovho Kubína sa uskutoční         18. – 22. júna 2024 v Mestskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne. Žiaci a žiačky I. stupňa nás obohatili svojím recitačným prejavom a umeleckým zážitkom. V prednášaní poézie a prózy si vybrali pekné texty a niektorí nás naozaj prekvapili a pripomenuli si tak život  a tvorbu najväčšieho slovenského básnika P.O. Hviezdoslava. Na súťaž sa žiaci svedomito pripravili a ich ukážky boli pútavé. Porota, v zložení pani učiteliek prvého stupňa, zhodnotila prednes a rozhodla o umiestnení žiakov nasledovne:

            Poézia : 1. miesto – Diana Klimková
            2. miesto – Eva Sojčáková
            3. miesto – Ivana Hořáková a Lukáš Taraj
            Próza: 1. miesto – Tatiana Litváková
            2. miesto – Filip Taraj
            3. miesto – Matúš Grinč

            Všetkým žiakom sme poďakovali, povzbudili ich  a,  samozrejme, aj odmenili.  GRATULUJEME!!!

                                                                                                                                           PaedDr. Róbert Mydliar

                                                                                                     

          • Turistický krúžok na ceste časom

          •    Počas prázdninového štvrtku sa žiaci turistického krúžku vydali na nezvyčajnú a dobrodružnú večernú prehliadku skanzenu. Počas tejto expedície mali príležitosť ponoriť sa do histórie a zažiť atmosféru minulých čias za súmraku.

               S úsmevom na tvárach a nadšním v srdciach sme sa stretli pred vchodom skanzenu, kde na nás čakal sprievodca, pripravený viesť nás cestou časom. Keďže sa začínalo stmievať, atmosféra sa stávala čoraz tajomnejšou a pútavejšou. S očami rozžiarenými zvedavosťou sme sa vydali na cestu po Orave. Počúvali sme príbehy o živote našich predkov, ich každodenných zvykoch a zážitkoch.

               Po okruhu sem sa stretli v jednej z historických miestností, kde bol pre nás pripravený program spojený s fašiangovými zvykmi a tradíciami v našom okolí. 

               Večerná prehliadka bola nielen zábavným spôsobom spoznávania histórie, ale aj dobrodružstvom, ktoré nás prenieslo do minulosti a inšpirovalo nás k ďalším nápadom k objavovaniu nášho okolia.

                                                                                         Mgr. Natália Ondríková

          • Potulné DIVADLO Medzibrod

          • Potulné divadlo J+T vzniklo ako súkromné divadlo pesničkára Tomáša Pohorelca a herca a režiséra Juraja Haviara. Tvorba vychádza z poetiky klasického potulného divadla s využitím živej hudby na javisku. Predstavili sa aj na medzinárodnom festivale humoru Kremnické Gagy 2020 a v rokoch 2021 a 2022 aj ako hostia na celonárodnej prehliadke Scénická žatva v Martine.

            Do našej školy prišli s predstavením POPOLVÁR – veršovaná  veselá rozprávka o tom, že nie je dôležité ako vyzeráte, ale čo dokážete. Keď budete robiť s láskou to, čo vás baví, tak budete šťastní. Tým pádom budú šťastní aj všetci okolo vás a celý svet sa premení  na jednu veľkú, voňavú pekáreň.

                                                                                                                                              PaedDr. Róbert Mydliar

          • Coolete Slovensko

          • V piatok 9. februára v poobedňajších hodinách sa učitelia z regiónu Orava stretli v Základnej škole R. Dilonga v Trstenej na prednáške Coolete Slovenko. Tu sa oboznámili a aj si prakticky vyskúšali  ako sa používa prostredie /coolette/ z pohľadu učiteľa. Zažili aj rolu žiaka, kde zistili  ako postaviť virtuálne stavby z kociek v tomto programovacom prostredí. Stretnutie učiteľov zastrešovalo Regionálne centrum podpory učiteľov pre regióny Dolného Kubína, Námestova a Tvrdošína.

                                                                                                                                     PaedDr. Róbert Mydliar

          • Bezpečný Internet 2024

          • Minulý týždeň sa aj naša škole zapojila do kampane Bezpečný internet 2024. Každý rok, druhý februárový týždeň, si pripomíname Deň bezpečného internetu a žiaci na hodinách informatiky diskutovali na túto tému. Tento rok tento deň pripadol na 6. februára a pripomínajú si ho vo viac ako 190 krajinách po celom svete. Zmyslom daného dňa je upozornenie na ochranu súkromných údajov na internete, najmä na webových stránkach sociálnych sieti.

                                                                                                                                     PaedDr. Róbert Mydliar